Startside
Nyheder
Beretning om huset
Presseklip
Om os
Billeder
Kontakt
Link
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

nyheder

Nyheder fra oevin.dkVki

Vinskue i Fredericia 2024

CHATEAU - Ø blev den 21. september 2024 I Fredericia på dansk vinskue belønnet med 1 Bronze medalje på rødvin årg. 2023.

1 Særlig udmærkelse på rødvin årg. 2022. 
1 Særlig udmærkelse på hvidvin årg. 2023

Vingården blev derudover hædret for den flotteste stand på vinskuet med ca. 80 deltagere. 

Vinskue i Messecenter Fredericia

Årets vinskue afholdes lørdag den 21. september 2024 I Messecenter Fredericia. 
Chateau - Ø deltager med 6 vine årg. 2022/23.
1 Hvidvin
2 Rose
3 Rødvine

2023 var et godt vi år, derfor håber vi på nogle gode resultater årets vinskue. 
For femte år har Chateau - Ø haft besøg af den 84 år Dr. Rudiger Sponholz fra Tyskland, 
han har prøve smagt de indsendte vine med fine resultater. 
Derfor den lidt positive optimisme. 

Vin året 2024 tegner her  ultimo juli, til at blive et af de bedste år, vinplanterne har aldrig været så frodige som nu, det skyldes sandsynligvis den meget nedbør, som er faldet det første halvår. 

De bedste år for Chateau - Ø har været 2014, 2018 og 2021.

 CHATEAU - Ø deltager ikke i vinskue i 2023


Chateau-Ø hjælpere. Otto Berker og Haggai.

CHATEAU - Ø deltager ikke i vinskue i Fåborg medio september i år. Vinskue reglerne er ændret til, at ungvine må være 2 år gammel modsat tidligere 1 år. Så jeg venter til 2024 hvor vinskuet afholdes i Jylland. Det er første gang at CHATEAU - Ø  ikke deltager med vin siden 2006.


Flaskning i vineriet.

Vinåret 2023 tegner til at det bliver et vin år i top 5, siden Danmark blev godkendt til at producere vin i 2000.
Igen i år har vingården haft fornøjelsen af besøg af den tyske Professor DR. Rudiger Sponholz. 
Han har bidraget til at stabilisere vinen fra 2022, såvel hvidvin, rose og rødvin. 
Efter Professoren smagsoplevelser, er hans bedømmelser, at det er det bedste han har smagt fra "CHATEAU - Ø" de 5 gange han har været på besøg.


Flot vinår.
Det bliver spændende , at se om han får ret på vinskue i 2024. 

Druehøst på Chateau-Ø

Årets druehøst blev klaret på godt tre timer i et perfekt efterårsvejr af et hold på 20 hjælpere.
Efter den første mark var plukket, var der frokostpause, så det var med fornyet styrke holdet gik i gang med de to sidste marker, så de blev hurtigt plukket, hvorefter der var velfortjent kage og kaffe i orangeriet.



Bronze medalje til Chateau - Ø

Ved vinskuet på Commenwel i Køge den 17. september 2022, deltog Chateau - Ø med 4 Rødvine og 3 Rose. 
Alle vine blev godkendt, med en bronzemedalje til en rose. 

Vinskue i Køge


Vinskue 2022 nærmer sig, det afholdes på Commenwel Køge den 17. september.

CHATEAU - Ø deltager med 3 Batz Rose og 4 Batz Rødvine, I alt 7 vine. Alle vine er unge vine, det vil sige årgang 2021.

2021 er et af de bedste år, det ligger på højde med årg. 2014 og 2018.

De tilmeldte vine er igen i år blevet stabiliseret og bedømt af professor Rydiger Sponholz fra Tyskland og Otto Berger.

 

Høståret 2022 tegner ret lovende, vi har haft et kølig forår og blomstringen i begyndelsen af juli ser fornuftig ud. Men der er lang tid til medio oktober.
 

Vinskue i Fredericia
Lørdag den 18 september deltog Chateau - Ø i det årlige vinskue for medlemmer af Dansk Vinavler Forening i Messecenter Fredericia. 
Der var tilmeldt 287 forskellige vine. 

CHATEAU - Ø deltog med : 
3 Rose
3 Rødvine 
Alle vine blev godkendt. 
På grund af COVID 19, var vinene blevet bedømt individuel af 40 venner af vingården inden vinskuet ligeledes med et godt resultat. 
 
Høståret 2021 tegner lovende. 
April var kold, maj meget regnfuld, men sommeren har været solrig og lun. 
Det har medført at det tabte er blevet indhentet her i slutningen af september. 
Høst forventes primo oktober. 

 

Sølv medalje til Chateau-Ø
Chateau-Ø deltog lørdag den 5. september 2020 i dansk vin skue på hotel
Fåborg Fjord.

Skuet blev afholdt under de restriktioner som covid-19 har givet her i 2020.

Der var tilmeldt 283 vine.

Der var igen en Sølv medalje til vingården på vin id 759 Rose.
Det var 10 år, der var medaljer siden 2005 til Chateau-Ø.

Vinskue 2020
Chateau-Ø deltager den 5. september i dansk vinavler forenings årlige vinskue på hotel Fåborg Fjord Hotel.
2019 blev et relativ godt vin år med en rigtig god efter sommer, det har medvirket til at vi deltager med 3 rose og 5 rødvine.
2020 tegner over middel i skrivende stund her i blomstrings perioden primo juli.

Chateau-Ø er tilmeldt med:

Vin ID

Batch nr.

Kategori

Årgang

Sammensætning

766

2019-6

Rødvin

2019

Rondo 95%, Solaris: 5%

765

2019-5

Rødvin

2019

Rondo: 70%, Léon Millot: 10%, Regent: 20%

764

2019-4

Rødvin

2019

Rondo: 80%, Maréchal Foch: 10%, Regent: 10%

763

2019-3

Rødvin

2019

Rondo: 100%

762

2019-1

Rødvin

2019

Rondo: 55%, Léon Millot: 10%, Specialbehandling: 35%

761

2019-4

Rosé

2019

Rondo: 70%, Solaris: 20%, Bianca: 10%

760

2019-3

Rosé

2019

Rondo: 100%

759

2019-2

Rosé

2019

Rondo: 66%, Solaris: 20%, Bianca: 14%

Bronze medalje til Chateau-Ø

Chateau-Ø deltog lørdag den 7. september 2019 i dansk vin skue på Vilcon Hotel  & konferencecenter i Slagelse.

Et fantastisk skue med 314 vine og 119 udstillere.

For første gang var BIRKEVIN fra Danmarks største birketræ med i bedømmelsen, birke vin kom i kategori med anden frugt vin,

Og fik bedømmelsen 10,5, helt fantastisk, og er Danmarks bedste. (læs også den eneste på skue)

Chateau- Ø har fremstillet birke vin siden 2009.

Der var igen en Bronze medalje til vingården på batch 5 rødvin.

Øvrige vine på skuet blev alle godkendt

Det var 9 år, at der var medalje siden 2005 til Chateau- Ø.

Podcast om Chateau-Ø
Chateau-Ø har haft besøg af journalist Laura Uldahl Agernæs, som går meget op i dansk vin og har lavet artikler og podcast om Chateau-Ø.
Podcast kan høres på:

https://vafo.dk/danmark/Den-danske-vindroem-Ny-podcast-giver-lytterne-et-unikt-indblik-i-livet-som-dansk-vinmager/artikel/620588

Vinsmagning på Chateau-Ø

Vinen fra 2018 er nu bedømt og flasket, der har været afholdt 3 store vinsmagninger, hvor vinkender fra det midt jyske har deltaget og givet deres bedømmelse.
Igen i år har jeg haft besøg af Dr. Rudiger Sponholz fra Tyskland og Otto Berger.

2018 har været det bedste vin år siden Danmark blev godkendt som vinland i år 2000.
Derfor er der blevet arbejdet på, at genvinde prisen som ”Årets vinbonde 2019” igen.

Årets vin skue afholdes på Vilcon Hotel & konferencegaard i Slagelse 7. september 2019.

Chateau- Ø deltager med 9 vine alle fra årgang 2018:

Rose
Batch 2: Rondo 50 %, Solaris/ Riesling 50%, lagret på ståltank.. 
Batch 3: Rondo 60 %, Solaris 40 %, lagret på ståltank.
Batch 4: Rondo 90 %, Solaris 10 %, lagret på ståltank.
Batch 5: Rondo 92 %, Solaris / Riesling 8 %. Lagret på ståltank.
Rødvin
Batch 3: Rondo 80 %, Regent, Boleo, Marchal Fogh 20 %. Lagret på brugt egefad i 6 mdr.
Batch 4: Rondo 20 %, Leon Millot 50 %, Carbenet Cortis 30 %, lagret på nyt egefad i 6 mdr.
Batch 5: Rondo 20 %, Leon Millot 50 %,Carbenet Cortis 10 %, Regent 20 %, lagret på ældre brugt egefad i 6 mdr.
Batch 7: Rondo 80 %, Leon Millot 20 %, lagret på ståltank.
Birke vin
Batch 1: Det er i år 10 år siden den første birke vin blev produceret, frugtvin indgår nu i bedømmelserne på dansk vin skue. Derfor er det spændende, at se hvad man siger til saften fra EU- største Birketræ.
Birke vinen er lagret på ståltank.

 

Vinskuet 2018 overstået med et godt resultat

Chateau-Ø vine fik en særdeles god bedømmelse på årets vinskue 2018, som blev afholdt på Commenwel I Kolding, med en sølv medalje og bronze medalje.

Med den bedste rødvin i Danmark for unge vine årgang 2017 og den femte bedste rødvin.

Blev vingården og vinsmageren udnævnt til:

                                                     ”ÅRETS VINBONDE”

Med tilhørende vandre pokal og diplomer.

Det er en stor anerkendelse, som foreningen af dansk vin avl indførte i 2003.

Denne titel har tilhørt de største og bedste vinavlere i Danmark.

Derfor et stort resultat for en lille hobby vinavler.

Besøg på Chateau-Ø

Her medio august har Chateau-Ø  igen haft besøg af Dr. Rüdiger Sponholz og Otto Berker, som deltog i bedømmelse af de vine, som er fremsendt til dansk vinskue på hotel Commenwel Kolding 1. september 2018.

Chateau -ø deltager med 6 vine: 

Årgang 2017:

Batch 1: Rose Rondo 65 %, Solaris 20%, Leon Millot 15%, lagret på ståltank. 
Batch 2: Rose Rondo 70% , Solaris 20%, Risling 10%, lagret på ståltank.
Batch 3: Rødvin Rondo 90 %, Leon Millot  10%, lagret 6 mdr. på rumænsk ege fad. 
Batch 4: Rødvin Rondo 100%, lagret 6 mdr. på rumænsk ege fad.
Batch 5: Rødvin Rondo  90%, Leon Millot 10%, lagret på ståltank. 
Batch 6: Sød dessertvin Rondo 80%, anden druesort 20 %, lagret på glas bowle.

Udsigt til godt vinår
2018 ser ud til at blive det bedste vinår vi har oplevet. Rondo vinen blomstrede ved Grundlovsdag, tre til fire uger tidligere end normalt, helt fantastisk med en kold april og en særdeles varm maj måned.
Her sidst i juni er de skabte klaser ved at få farve.

Årets gang i vinmarken 2017
For Chateau-Ø var året middel, med et koldt forår havde de hvide druer et dårligt år, det samme for mange små vinavler i Midtjylland, det gjorde at de kooperative ikke leverede de antal druer som tidligere år.
Høsten kom i hus den 1. oktober, gæringen er her medio november ved at være afsluttet.
400 kg Rondo har ligget til tørre i 2 måneder og er nu i gærings proces, de skal indgå i vin produktionen når årgang 2017 skal smages til.
 

Vinskue i Middelfart "Commenwel "


Vinskuet blev det bedste, der er gennemført siden Danmark blev godkendt som vinproducerende land
i år 2000.
2016 var med en fantastisk efter sommer med til at øge sukker indholdet i druerne, derved var kvaliteten i højsæde i alle de forskellige typer af vin.
Chateau -Ø deltog med 8 vine, alle blev godkendt.
1 Bronze medalje til batch 7.
1 Særlig udmærkelse til batch 5.

Dansk vinskue 19. august 2017 på Commenwel Middelfart


Fra vinsmagning den 7. juni, hvor vinkendere hjalp med udvælgelse af vine til vinskuet.

Chateau-Ø / Ø-vin deltager med 8 vine:

Årgang 2015:

Batch 3: Rødvin på 100% Rondo, 9 MDR på dansk ege fad.
Batch 4: Rødvin på 100 % Rondo, 11 MDR på rumænsk ege fad.

Årgang 2016:

Batch 1: Rose på 85% Rondo, 15% Leon Milot, lagret på ståltank.
Batch 2: Rose på 80% Rondo, 20% Solarie, lagret på ståltank
Batch 5: Rødvin på 100% Rondo, lagret på ståltank.
Batch 6: Rødvin på 100%, 3 MDR på rumænske ege fad.
Batch 7: Rødvin på 85% Rondo, 10% Carbernet Cortis , 5% Regent, lagret på ståltanke.
Batch 8: Rødvin på 85% Rondo, 10% Carbernet Cortis , 5% Regent, 3 MDR på rumænske ege fad.

 

Besøg af tysk professor
Den 30. maj 2017 var en særlig dag for Chateau-Ø  og  vingården Ø-bakker. Jeg fik besøg fra udlandet. Det er sket før, men denne gang var der anledning til større opmærksomhed. En Professor emeritus, Dr. W. Rüdiger Sponholz opsøgte mig sammen med sin ven Otto Berker, som bor i Bjerringbro. De to har arbejdet sammen i et par årtier, professoren som mikrobiolog og biokemiker på universitet Geisenheim, Tyskland. Universitetet er kendt for at være en af de førende vininstitutter på verdensplan. Mange studenter med diplom som oenolog har forladt universitetet og draget ud i den store vinverden. De er eftertragtet som medarbejder i vinbranchen.

Professor Dr. Sponholz var kendt for de meste indenfor vinbranchen over hele kloden. Han underviste ikke bare i Tyskland men også i Australien og var eftertragtet som vinkender bl.a. i forskellige institutter i Frankrig, men også i Schweiz, Østrig, Italien, USA, Sydafrika etc.

Dr. W. Rüdiger Sponholz

Den østrigske vin skandale i 80erne blev opdaget bl.a. gennem hans undersøgelser med gas-mas på glykolindhold af den østrigske vin. Foruden hans virke på universitetet i Geisenheim har han udgivet flere bøger og er med udgiver af den nye bog ”Vinkemi” samt medgiver af et vinblad i Californien. Han er en kapacitet især hvad  angår vinanalyser. Han er kendt for og af nogle frygtet om hans ærlige mening om vine.


W. Rüdiger Sponholz sammen med sin ven Otto Berker.

Professoren og Otto Berker har især sammenarbejdet om sikring af naturpropper mod deres negative indflydelse på vinen. Det resulterede bl.a. i opdagelsen af et enzym, som fik navnet Suberase. Enzymet forhindrer dannelsen af propsyge og denne rensningsproces medfører også rensning for andre negative ingredienser som naturpropper kan være angrebet af. Enzymets producent er verdens førende enzymproducent Novozymes A/S fra Bagsværd.

Chateau- Ø gjore stort indtryk på professoren. Han var imponeret over den standard han mødte ved en hobbyvinbonde, men også over selve vingården. Han forhørte sig om forskellige tiltag både i kælderen, men også ude i vinmarkerne. En vinsmagning var selvfølge. Rødvinsdruen Rondo, som er hovedsorten i Danmark, blev udviklet i Geisenheim. Så den kendte han i forvejen. Men han var imponeret over resultaterne, som  kunne præsentere. Den dybe blå, lilla farve, som kendetegner rondovinen, gjorde stort indtryk på ham, Danmark ligger jo et stykke mere mod nord end Geisenheim end de tyske og andre udenlandske vinmarker. Han var også forbavset over præsentationen af en 2016 rosévin, baseret på rondodruen.

En kapacitet som professor Dr. Sponholz kan altid give nogle tips til forbedringer. Dem skal man ikke være sen om, at tage til sig. En sådan mand får man ikke hver dag på besøg. Gennem samtalerne kunne man fornemme, hvilken viden om vin denne mand har og ikke holder tilbage med at give videre til dem, der er interesseret at lytte til ham.

Det var en stor fornøjelse og at have professoren som gæst på Chateau-Ø  og hvor jeg med stor fornøjelse lytte til hans viden om vin.

Årets gang i vinmarken i 2016 
Det blev det bedste vin år siden start i 2000 , en fantastisk efter sommer vente et kold forår og lidt kølig i blomstringsperioden i juli.

Især de røde druer over vandt den dårlige start, sukker indholdet var  særdeles høj fra 75 - 85 normalt  ligger sukker indholdet på Rondo på 65 - 75.

Med de søde druer har Chateau-Ø på forsøgsbasis tørrede 300 kg Rondo. Det skulle medvirke til at højne duft og smag. Et forsøg vi med spænding afventer resultatet af.

Året blev trods alt modgang i foråret og begyndelsen af sommeren, et rimelig år for druesorten Rondo, for Ø- vin blev høsten over middel,  høsten blev  gennemført den 30 SEP. 10 - 14 dage tidligere end normal.

Efter en fantastisk sen sommer og varm efterår, lykkedes det at dyrke vin i Danmark.

Leon Millot havde det svært manglende udbytte og blev først høstet den 01. november.

De hvide druesorter havde et dårlig år og høst langt under middel.

Gæringen af vinen er nu afsluttet, klaring og omstikning er i gang, derfor afventer vi nu hvordan vin kvaliteten bliver inden den skal på flaske og bedømmes på dansk vinskue.

Besøg fra Schweiz
Chateau-Ø har haft besøg Ruth & Bruno Hartmann, de er indehaver af den største vingård i det tysk talende del af Schweiz.
Vin fra Schweiz er meget sjælden, da de ikke er medlem af EU og deres vin bliver solgt på deres hjemmemarked.
Vingården er på 16 hektar.

Bruno og Ruth Hartmann's beretning:


Weinbau Hartmann AG       Tel. 056/284.27.43 
Rinikerstrasse 8                  Fax. 056/284.27.28                    
5236 Remigen                     www.weinbau-hartmann.ch

 

Godt resultat for Chateau-ø
Særdeles godt resultat på dansk vinskue som blev afholdt på Ringsted Kongres Center den 18. juni 2016.
Rose blev den bedste af de indsendte vine med bedømmelsen "Særlig udmærkelse" den 7 bedste bedømmelse på skuet.
Hvidvin og de bedste rødvine fik bedømmelse mellem 10 &11.
På vin skuet var der 184 vine til bedømmelse, 1 guld 2 sølv & 10 bronze
Sommelier Tim Vollerslev udtalte blandt andet efter bedømmelsen:
"Stor tillykke til dansk vin avl og vil gerne udtrykke min oprigtige glæde over igen i år, at opleve en flot konstant fremgang i kvalitets niveauet i de Danske vine" 
Tim Vollerslev har hvert år siden 2005 bedømt Ø- vinen. (11 år)

Chateau-Ø har fået nyt skilt

Dansk vinskue den 18. juni 2016 på Ringsted Kongrescenter

Chateau-Ø / Ø-vin deltager med 9 vine:

Årgang 2015:

Batch 1: Hvidvin på 60% Solaris, 40% Risling.
Batch 2: Rose på 90% Rondo, 10% Risling.

Årgang 2014:

Batch 3: Rødvin på 80% Rondo, 20% Marchal Foch, lagret på rumænsk eg.
Batch 4: Rødvin på 80% Rondo, 20% Regent, lagret på rumænsk eg.
Batch 5: Rødvin på 80% Rondo, 20% Carbernet Cortis. lagret på rumænsk eg.
Batch 6: Rødvin på 80% Rondo, 20% Leon Millot. lagret på rumænsk eg.
Batch 7: Rødvin på 80% Rondo, 20% Leon Millot, lagret på dansk eg/ stålfad
Batch 8: Rødvin på 100% Rondo, lagret på stålfad.
Batch 9:  Rødvin på 85% Rondo, 15% Leon Millot, lagret på stålfad.

Årets gang i vinmarken i 2015

Året blev trods alt modgang i foråret og begyndelsen af sommeren, et rimelig år for druesorten Rondo, for Ø- vin blev høsten middel, men der manglede sukker i druerne og høsten blev først gennemført den

15. oktober, efter en fantastisk sen sommer og varm efterår, lykkedes det at dyrke vin i Danmark.

Leon Millot havde det svært manglende udbytte og blev først høstet den 25. november.

De hvide druesorter havde et dårlig år og høst langt under middel.

Gæringen af vinen er nu afsluttet, klaring og omstikning er i gang, derfor afventer vi nu hvordan vin kvaliteten bliver inden den skal på flaske og bedømmes på dansk vinskue.

Særdeles godt resultat på vinskue

Vinskue 2015 blev afholdt på Odder Parkhotel lørdag den 13. juni.

Skuet var et af de største, der er afholdt i Danmark, der var 220 vine i flere forskellige klasser, leveret af 15 erhvervsavler og 67 hobbyavlere.

Der blev uddelt i alt 1 guld, 2sølv & 8 bronze.

Chateau-Ø fik tildelt 1 rose med særlig udmærkelse, resten af de

indsendte vine blev godkendt.

Et særdeles godt resultat, som vi her i midt Jylland godt kan være bekendt.

Besøg ved Chateau-Ø

EU-politiker Morten Messerschmidt ønsker god lagring af vin, derfor har han været

forbi Chateau- Ø, i Ø-by, for at se på under jordisk vinkælder, hvor der altid er konstant

temperatur 8 - 10 grader hele året.

Dansk vinskue den 13. juni på Odder Park Hotel

Efter den bedste høst i 2013 og 2014 er vinen nu på flasker, klar til at blive bedømt af professionelle dommere.

Chateau-Ø / Ø-vin deltager med 8 vine:

Årgang 2014:

Batch 1: Rose på 75% Solaris, 15% Riesling, 10% Rondo
Batch 2: Rose på 80% Rondo, 20% Solaris
Batch 3: Rose på 80% Rondeo, 20% Riesling
Batch 4: Rose på 100% Rondeo

Årgang 2013:

Batch 5: Rødvin på 100% Rondo, fad lagret på Dansk eg i 12 mdr.
Batch 6: Rødvin på 85% Rondo, 15% Leon-Milot, fadlagret på brugt rumænsk egefad.
Batch 7: Rødvin på 80% Rondo, 20% Leon-Milot, lagret på stålfad, herefter 6 mdr. på rumænsk egefad
Batch 8: Rødvin på 80% Rondo, 20% Regent, Pinot-Noir, Cabernet-Cortis & Marchae-Fogh

NB: Rødvin bedømmes først efter 2 år, da vi Danmark har meget syre i vores frugter, det gælder også vin.

Høst og gæring af vin i 2014

Chateau-Ø / Ø- vin har haft den bedste høst nogensinde, endvidere har kooperativet aldrig leveret så mange fantastisk flotte druer som i dette efterår.

- Mild vinter 2013/14, et forår uden frost i april/maj, tidlig blomstring medio juni med høje dag temperaturer, et efterår med megen sol og høje nat og dag temperaturer samt ingen frost i hele efteråret.
- 2014 bliver et stor vin år, vi kan producere hvidvin (Solaris, Riesling), rosevin (Rondo, Riesling) og rødvin ( Rondo, Leon Millot, Regent, Cabernet Cortis, Marechal Foch)
- Det har medført at druerne har været meget saftige, store kerner, tynd skind og ingen sygdomme. Sukkerindholdet har været lidt under middel, men det kompenseres der for.

En stor dansk vin oplevelse venter i fremtiden.
SKÅL
 

Dansk vinskue i Fåborg

Chateau-Ø/Ø-vinen deltog med 5 vine ved Dansk Vinavler forenings
vinskue på hotel Fåborg Fjord lørdag den 14. juni 2014.

Vinen fra Ø-bakker blev særdeles godt bedømt af dommerpanelet:

Rose 85% Rondo 15 % Riesling 2013: Særlig udmærkelse
Rose 85% Rondo 15% Leon Milot 2013: Særlig udmærkelse
Rødvin 85% Rondo 15% Leon Milot 2012: Særlig udmærkelse
Rødvin 100% Rondo/ Rumænsk eg 9 mdr. 2012: Særlig udmærkelse
Rødvin 100% Rondo/ Fransk eg 12 mdr. 2012: Acceptable

Der var ca. 30 rose & 30 rødvine på skuet.

Dansk vinskue den 14. juni 2014 på hotel Fåborg Fjord i Fåborg

Chateau- Ø deltager med fem vine:
Rose 2013:
Vinen er lagret på stålfad, Maceration 1 time på skaller.
Tilsat malolaktisk gæring / kulde stabiliseret.
Rondo 85% - 15% Riesling
Farve: Løg brun (Fransk farve)

Rose 2013:
Vinen er lagret på stålfad, Maceration 1 time på skaller.
Tilsat malolaktisk gæring / kulde stabiliseret.
Rondo 85% - 15% Leon Milot.
Farve: Løg brun (Fransk farve)

Rødvin 2012:
Vinen er lagret på stålfad, Maceration 35 dage på skaller.
Tilsat malolaktisk gæring.
Rondo 85% - 15% Leon Milot.

Rødvin 2012:
Vinen er lagret på stålfad, Maceration 35 dage på skaller.
Tilsat malolaktisk gæring. Fadlagring på rumænsk egefad i 9 mdr.
Rondo 100%.

Rødvin 2012:
Vinen er lagret på stålfad, Maceration 40 dage på skaller.
Tilsat malolaktisk gæring. Fadlagring på fransk egefad i 12 mdr.
Rondo 100%.

Godt vinår

2013 blev det bedste vin år siden start på vinfremstilling i 2004 både i kvantitet & kvalitet.

Stokkene kom sent i gang, da der var frost til ultimo april, men herefter kom udspring lidt sent end tidligere år.

Med en fantastisk sommer/sensommer med en temperatur på 20-24 grader blev det tabte indhentet, med nogle flotte klaser og druer med megen saft, sukker indholdet var ikke overvældende men syre indholdet var særdeles flot.

Dette år giver mulighed for at fremstille noget af det bedste danske vin vi har set til dato.

Vi har noget at glæde os til.

Dansk vinskue den 15. Juni 2013 på hotel SCANDIC i Ringsted

2013 er et overgangs år vedr. bedømmelse af vin fra 2012, der kan kun indsendes:
Hvidvin, rose, clairet og dessertvin.
Rødvin fra 2012 skal først bedømmes i 2014.

Chateau- Ø deltager med to vine:

Rose:
Vinen er lagret på stålfad, maceration 18 timer på skaller.
Tilsat malolaktisk gæring.
Rondo 95% - 5% Leon millot.

Clairet:
Vin er lagret 3 mdr. på gl. rumænsk egefad.
Maceration 24 timer på skaller
Tilsat malolaktisk gæring.
Rondo 95% - 5% Marchal Foch.

Oplevelser fra Vingården Chateau–Ø

  • Se en af danske vingårde`s bedste beliggenhed på syd skråningen af  Ø-bakker.
    Her er ca. 1000 Rondo vinplanter på 3 vinmarker fra 2000, 2003 & 2006.
    Jordbundsforhold er sand, grus & al.

  • Se & smag på Danmarks største Birketræ. (Ca. 200 år, 35m høj & 2,8 m i omkreds.
    Den sidste uge i marts, tappes ca. 150 l saft ud af træet, som anvendes til birkevin.

  • Se vores opbevarings faciliteter til vin & haveplanter m.v. i nedgravet kældere, som hele året har en temperatur på 8 – 10 grader på grund af jordens varme.

  •  Nyt vinificeringsrum er opført i 2012, samt etablering af ny salgs udstilling & gæstetoilet.

  • Oplev & se sidste nyt om solcelle anlæg, anlagt ultimo 2012 med en produktions kapacitet på 7,5 KW.

  • Besøg det natur skønne område i  Ø- bakker, som ligger 53 m over Nørre å dalen, der omringer de flotte lyngklædte bakkedrag med 3 fantastiske  udsigtspunkter.    Et fårehold på ca. 50 stk., er med til, at  holde liv og pleje af naturen.

  • Book en dato for en rundvisning / vin arrangement på en dansk vingård og smag på dansk vin. 

Venlig hilsen
Vinbonden

Dansk Vinskue 2012
Chateau Ø deltog med 4 vine i Dansk Vinskue 2012, der i år blev afholdt på Hotel Scandic, Kongens Ege den 25. august.
Bedømmelsen blev foretaget af et professionelt dommerpanel bestående af medlemmer fra Dansk Sommerlierforening, med overdommer Tim Vollerslev som er kendt fra dagbladene som vin skribent.

Sommerlierforeningen er en sammenslutning af veluddannede og dygtige vin tjenere.

Vinene blev bedømt efter en skala fra 0 - 20 point.
Alle Chateau Ø's vine blev godkendt.

Den bedste vin, Rondo 100 %, Maceration 35 dage. Tilsat malolaktisk gæring. Fadlagring på rumænsk egefad i 6 mdr.

Blev bedømt til 14,17 point = BRONZE medalje, den fjerde bedste ung rødvin 2011 i Danmark.

Alle vinskuets resultater kan ses på Foreningen af Danske Vinavler `s hjemmeside
( www .vinavl.dk )          

Kom til Forårsmesse på Vindumovergaard Gods 

Lør/søndag den 31. marts – 1. april 10.00 – 16.00 - Gratis Entre 

Se, smag, mærk og køb.  

Blomsterdekoratør Linda Nielsen, * Hjemmelavet is www.mollevang.nu * Dansk vin www.oevin.dk * Lakrids/Chokolade/te/rom/brændevin www.specialite.dk * Keramik og raku www.123hjemmeside.dk/lc-keramik * Unikke håndlavede smykker, Tove Bergqvist, 86285727 * Friendtex og Green House www.kabri.dk * Pilekunst, arbejdende værksted, Pilegrete 26587321 * Glaskunst www.facebook.com/Kildebjergglas, * Trædrejer Arvid Michaelsen www.facebook.com/reqs.php * Hånddekorerede stearinlys/pustet glas www.byrholtdesign.dk * Sølv/ kobber/bronze smykker, metalflet www.helenjdesign.dk * Decoupage, ler-påske-æg, håndsyede tæpper, håndmalede kakler. www.artmagicbymagl.dk  

Stort udvalg i udendørs klassiske lamper, postkasser, solure, fuglebade, brændeovne, vildtkroge. Nostalgi til hus eller slot, have eller park.

Vindumovergaardsvej 6, 8850 Bjerringbro, 5157 2556

www.Vindumovergaard.dk

Chateau-ø udvider
Viborg Kommune har godkendt ansøgning om udvidelse af garagen på Chatea-ø.
Læs mere om planerne på Viborg Kommunes hjemmeside under Sag nr. 152.

Katastrofal vinhøst
Se TV indslag fra TV Midt-Vest den 20. september 2011

Deltagelse i Dansk Vinskue
Chateau- Ø deltager den 27. august i Dansk Vinskue på hotel Svendborg
med følgende vine fra årgang 2010:

  • Batch 1 Rose på Rondo druen, vinen er klar og har en flot
    farve med en let duft af hyldeblomst samt god
    eftersmag.

  • Batch 2 Rødvin på Rondo druen, vinen er dyrket på 11 år
    gammel vinstokke. Jo ældre jo bedre.

  • Batch 3 Rødvin på 85% Rondo,10% Leon- Millot & 5%
    Regent, vinen er let og lys i farven.

  • Batch 4 Rødvin på Rondo druen som har ligget 6 mdr. på
    rumænsk egefad. Vinen er kraftig i duft & smag.

  • Batch 5 Rødvin på Rondo druen ( båntonnage) det betyder
    at vin med skaller er omrørt i 60 dage.
    Vinen bliver blød & kraftig i farve & smag

Åben vingård
Chateau-ø afholder "Åben vingård" lørdag den 17. september 2011
kl. 10.00 - 16.00. Alle er velkomne!
Læs programmet for dagen.

TV Midt/Vest indslag
Den 11. oktober viste TV Midt/Vest indslag om vinhøsten i Ø Bakker,
Se indslag

Vær med ved en spændende vinsmagning i Almind Forsamlingshus
Fredag den 12. november 2010, kl. 19.00 afholder to lokale vinproducenter, Erland Årup, Sdr. Rind og Anders O. Andersen, Ø Bakker vinsmagningsaften, hvor der præsenteres såvel egen som udenlandske vine. Der smages på 10 forskellige vine.
Erland og Anders har flere års erfaring i såvel dyrkning af vinstokke som produktion af vin. Anders har diplom på, at han har Danmarks 3. bedste vi produceret i Danmark.

Der vil blive lejlighed til at kåre aftenens bedste rødvin.
Efter vinsmagning, vineventyr og faglig information er der ostebord afsluttende med kaffe og en lille en til - lokalproduceret.

Det koster 120 kr. pr. person, men Sparekassen i Skals vil gerne være vor lokale vært denne aften, så det er gratis for alle.

Der bliver mulighed for at købe de lokale vine, som vi smager på.
Tilmelding er nødvendig senest 11. november.
Søren Vinvad: vinvad@8800.dk eller 51584899
J
esper G. Pedersen: jepe@arlafoods.com eller 22425605
Anders Åge K. Laier: laierfam@post5.tele.dk eller 40239660

Der er plads til max. 70 deltagere, så det bliver efter først til mølle princippet.
Almind Kultur og Forsamlingshus hjemmeside.

Almind Borgerforening

Dansk Vinskue 2010
Chateau Ø deltog med 5 vine i Dansk Vinskue 2010, der i år blev afholdt på LO-Skolen i Helsingør.
Bedømmelsen blev foretaget af et professionelt dommerpanel bestående af medlemmer fra Dansk Sommerlierforening, som er en sammenslutning af veluddannede og dygtige vintjenere.
Vinene blev bedømt efter en skala fra 0 - 20 point.
Alle Chateau Ø's vine blev godkendt med karakterer 11,00 10,33 10,17 9,33 og 8,0.

Hele verden på besøg

Vinmarken vises frem for gæsterne.
I anledning af direktør Niels Due Jensens 50 års jubilæum ved Grundfos, besøgte direktørfruer fra Indien, Indonesien, Sverige, Tyskland, Korea, Østring, Spanien, Argentina, Sydafrika, USA, Tjekiet, Taiwan, Tyrkiet, Belgien, Norge, Canada, Finland og Danmark Chateau Ø.
Ud over at se vinmarkerne blev gæsterne også præsenteret for et 35 meter højt  og 200 år gammelt birketræ, som hvert år i marts giver 90 liter birkesaft. Kvinderne blev budt på en smagsprøve af vin lavet af birketræets saft.


Vinene prøvesmages.

VINSMAGNING af dansk vin fra Solgaard og Chateau Ø
Fredag aften d. 29. januar 2010 var 60 personer samlet i Sdr. Rind Forsamlingshus. Anders og Erland havde samlet familie, venner og bekendte, som i årenes løb havde givet en håndsrækning i forbindelse med etablering af vinmarker og fremstilling af dansk vin i deres vingårde.
Se artikel fra vinsmagningen.

Hæder til Ø-vin
I weekenden holdt danske vinavlere deres årlige vinskue, hvor vi fik en fornem sølvmedalje.
Se klip fra TV Midt-Vest


                         
 
Startside | Om os | Billeder | Kontakt | Link
Website templatesBusiness directory UKYellow pages USWebsite design companyWeb design directoryWeb design directory AustraliaWeb design directory CanadaFree photography web templates